Wat doet een: Manufacturing Engineer

Het is een bekende functietitel in de machinebouw, waaronder in de hightech sector. Als Manufacturing Engineer ben je, nagenoeg altijd, werkzaam in technische omgevingen en direct betrokken bij het technische ontwerp van een machine, onderdeel of module en het proces hier om heen.

Als Manufacturing Engineer ben je actief in een van de breedste en meest gevarieerde disciplines binnen de machinebouw. Je speelt een belangrijke rol binnen industrieën en branches als de automotive, luchtvaart, biotechnologie, elektrotechniek, energieopwekking en medische sector.

Wat doet een Mechanical Engineer?

De precieze taken die een Manufacturing Engineer heeft, hangen af van de specialisatie en de industrie waarin de werkgever actief is. In algemene zin hebben Manufacturing Engineers de volgende taken:

  • Het samenwerken met verschillende afdelingen om de maakstrategie te bepalen, zowel voor bestaande als voor nieuwe producten;
  • Je bent actief bezig met verschillende technieken, zoals verspaning en montage (o.a. in de cleanroom);
  • Het inrichten en borgen van het productieproces voor de producten, machines, onderdelen en de instructies die erbij horen;
  • Je onderhoudt contact met de stakeholders, zoals de projectleiders en manufacturing engineers en bent dus de verbindende factor;
  • Je bent verantwoordelijk voor de kennisoverdracht vanuit de werkvloer naar kantoor en de inbreng in het ERP systeem.

Zoals je ziet is het een afwisselende rol. Je hebt veel contact door de gehele organisatie en het resultaat is altijd een teamprestatie. Het zijn rollen waarbij je snel moet kunnen schakelen en het leuk vindt om de techniek in te duiken. Je bent namelijk geregeld bezig met de CNC vakmannen of de Cleanroom monteurs om zo verbeteringen in het gehele proces te creëeren!

Heb jij ervaring als Manufacturing Engineer, wil je graag als CNC vakman de vervolgstap zetten, of ben je juist een starter Werktuigbouwkunde en zou je graag een nieuwe uitdaging aan willen gaan? Neem dan snel eens contact met ons op! We helpen je graag!