De Procedure

Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging binnen een technische werkomgeving en wil je het uitgebreide netwerk van Filias daarvoor gebruiken, dan ziet de procedure er als volgt uit:

Stap 1 – Kennismakingsgesprek en opstellen profiel

Tijdens de eerste kennismaking voer je een uitgebreid gesprek met één van onze accountmanagers. Deze kennismaking gaat verder dan het bespreken van je werkervaring en competenties. We nemen de tijd om jou echt te leren kennen, omdat wij als geen ander weten dat er een goede balans moet zijn tussen jouw persoonlijke en professionele situatie om de juiste prestaties te kunnen leveren.

Op basis van dit gesprek stellen wij een uitgebreid profiel op en zijn we in staat om jou als persoon goed onder de aandacht te brengen bij jouw potentiële nieuwe werkgever.

Stap 2 – Kansen creëren bij potentiële nieuwe werkgever

In overleg gaan we bepalen welke werkgever past bij jouw persoonlijke wensen en ambities. Jouw gegevens gaan pas naar de opdrachtgever als wij samen alles hebben besproken en jij ons toestemming geeft om de procedure te starten. Wij hebben voornamelijk posities in portefeuille met uiteindelijk het uitzicht op een direct dienstverband bij de opdrachtgever.

Stap 3 – Sollicitatieprocedure

Zodra de sollicitatieprocedure concreet wordt gaan we de afspraak voor het sollicitatiegesprek in overleg inplannen. Wij voorzien jou van alle benodigde informatie en bereiden je goed voor op dit gesprek. Dit kan zowel persoonlijk als telefonisch, afhankelijk van jouw persoonlijke wens. Het geplande sollicitatiegesprek voer je zelfstandig. Het is aan jou om je toekomstige werkgever te overtuigen dat jij de persoon bent voor de functie. Na dit gesprek bepalen jij en de potentiële werkgever of er sprake is van een match en of we het traject voortzetten of niet. Gemiddeld zijn er twee tot drie gespreksrondes nodig om een procedure te doorlopen.

Stap 4 – Contractbespreking & Nazorg

Als de procedure succesvol is doorlopen en beide partijen overtuigd zijn van een goede match, dan zijn er twee mogelijkheden:

  1. Je komt op projectbasis in dienst bij Filias met als doel dat je na de detacheringsperiode in dienst treedt bij de opdrachtgever;
  2. Je treedt direct in dienst bij de opdrachtgever middels een werving en selectietraject.


Indien je op projectbasis in dienst treedt bij Filias zetten wij alle arbeidsvoorwaarden op papier en passen wij de inlenersbeloning toe, zoals deze wettelijk is vastgelegd. Wij nemen een adviserende rol in als je direct in dienst treedt bij onze opdrachtgever, de uitgangspunten zijn vooraf besproken, maar de onderhandeling zal je in dit geval zelf voeren.