Maatschappelijk betrokken

Filias steunt diverse lokale initiatieven in de regio. Dit zijn onder andere Stichting Sterrenslag Zesgehuchten in Geldrop, wagenbouwers die deelnemen aan het Cultuurfestival de Brabantsedag in Heeze, Wintersfeer in Geldrop, JP Balki Event en Concerti Fetti.

Ter nagedachtenis aan Jean-Paul Balkestein hebben vrienden het JP Balki Event opgericht. Het doel is om jaarlijks een fantastisch evenement te organiseren waarbij sportiviteit en gezelligheid samenkomt. Tegelijkertijd worden de opbrengsten van het evenement gedoneerd aan de Hartstichting en de AMC Foundation.

Verder is Filias vriend van Concerti Fetti. Uit alle hoeken van het land komen mensen met een beperking naar Eindhoven. Jaarlijks komen er ongeveer 3500 bezoekers en Concerti Fetti bestaat door giften/donaties van sponsoren. Er wordt gedanst, gezongen en een polonaise slingert zich door de zaal. Alle bezoekers doen onvermoeibaar mee. Mede door het karakter van deze bijzondere mensen is er al jaren sprake van een heel bijzonder concert. Een onvergetelijke avond waar Filias graag bij aanwezig is.

Daarnaast heeft Filias zich ten doel gesteld om kandidaten met een afstand tot de arbeidsmarkt te begeleiden naar werk door geheel vrijblijvend ons netwerk in te zetten en te kijken naar kansen en mogelijkheden. Door het financieren van eventuele opleidingen en/of trainingen hebben we met behulp van onze relaties al diverse kandidaten succesvol naar een baan begeleid.

In het verlengde hiervan heeft Filias samen met Innovatiehuis de Peel het project Baan zoekt Boer opgezet. Steeds meer boeren sluiten de staldeuren. Tegelijkertijd is er een tekort aan goede technische vakmensen. Baan zoekt boer is er voor boeren die op zoek zijn naar een baan en werkgevers in de techniek die op zoek zijn naar personeel. Filias begeleidt de boeren gedurende deze fase en Brainport Industries College en Techniekcentrum Brainport verzorgen passende opleidingen. 

Wees de verandering die je in de wereld wilt zien - Mahatma Gandhi