Maatschappelijk betrokken

Filias steunt diverse locale initiatieven in de regio. Dit zijn onder andere Stichting Sterrenslag Zesgehuchten in Geldrop, wagenbouwers die deelnemen aan het Cultuurfestival de Brabantsedag in Heeze, Wintersfeer in Geldrop en het Team 5 van Hockey Club Geldrop.

Ter nagedachtenis aan Jean-Paul Balkestein hebben vrienden het JP Balki Event opgericht. Het doel is om jaarlijks een fantastisch evenement te organiseren waarbij sportiviteit en gezelligheid – voor jong en oud – hand in hand. Tegelijkertijd worden de opbrengsten van het evenement gedoneerd aan de Hartstichting en de AMC Foundation.

Stichting Pink Pit dragen wij een bijzonder warm hart toe. Al vanaf de start van PinkPit is Filias aanwezig op de 1ste zondag van de maand oktober als er een bijzondere wandel- en fietstocht wordt georganiseerd in de Gemeente Geldrop - Mierlo.

In 2019 sponsort Filias Johan en Tim Selten. Go for Africa is een vernieuwende, avontuurlijke manier van stage lopen. Het programma richt zich op Nederlandse (technische) ROC-studenten die per auto naar West Afrika reizen om vervolgens daar hun stageproject uit te voeren. Zondag 10 februari is de start en we wensen de heren heel veel succes!

Verder is Filias vriend van Concerti Fetti. Uit alle hoeken van het land komen mensen met een beperking. Concerti Fetti is een begrip geworden in Eindhoven en omgeving. Jaarlijks komen er nu ongeveer 3500 bezoekers en Concerti Fetti bestaat door giften/donaties en sponsoren. Er wordt gedanst, gezongen en een polonaise slingert zich door de zaal. Alle bezoekers doen onvermoeibaar mee. Mede door het karakter van deze bijzondere mensen is er al jaren sprake van een heel bijzonder concert. Een onvergetelijke avond waar Filias graag bij aanwezig is.

Daarnaast heeft Filias zich ten doel gesteld om kandidaten met een afstand tot de arbeidsmarkt te begeleiden naar werk door geheel vrijblijvend ons netwerk in te zetten en te kijken naar kansen en mogelijkheden. Door het financieren van eventuele opleidingen en/of trainingen hebben we met behulp van onze relaties al diverse kandidaten succesvol naar een baan begeleid.  

Wees de verandering die je in de wereld wilt zien - Mahatma Gandhi