Maatschappelijk betrokken

Filias steunt diverse locale initiatieven in de regio. Dit zijn onder andere Stichting Sterrenslag Zesgehuchten in Geldrop, wagenbouwers die deelnemen aan het Cultuurfestival de Brabantsedag in Heeze, Wintersfeer in Geldrop en het Jong Dames 2 Team van Hockey Club Geldrop.

Ter nagedachtenis aan Jean-Paul Balkestein hebben vrienden het JP Balki Event opgericht. Het doel is om jaarlijks een fantastisch evenement te organiseren waarbij sportiviteit en gezelligheid – voor jong en oud – hand in hand. Tegelijkertijd worden de opbrengsten van het evenement gedoneerd aan de Hartstichting en de AMC Foundation.

Stichting Pink Pit dragen wij een bijzonder warm hart toe. Al vanaf de start van PinkPit is Filias aanwezig op de 1ste zondag van de maand oktober als er een bijzondere wandel- en fietstocht wordt georganiseerd in de Gemeente Geldrop - Mierlo. Ladies met Pit zijn vrouwen die in hun leven geconfronteerd zijn met borstkanker. Door PinkPit wordt er samen met locale ondernemingen twee maal per jaar een leuke dag georganiseerd waarbij deze dames heerlijk verwend worden en met elkaar ervaringen kunnen uitwisselen en zichzelf kunnen zijn.

Verder is Filias seizoen 2018/2019 hoofdsponsor van zaalvoetbalvereniging ZVS Sint-Michielsgestel. Ellen van Moorsel in het verleden zelf actief op het hoogste landelijke niveau heeft 25 juni het contract getekend met Penningmeester Joris Schellekens. Trots dat we een vereniging die haar basis heeft opgebouwd vanuit de regionale jeugd kunnen ondersteunen. Voor meer informatie ga naar ZVS Gestel.

In 2019 sponsort Filias Johan en Tim Selten. Go for Africa is een vernieuwende, avontuurlijke manier van stage lopen. Het programma richt zich op Nederlandse (technische) ROC-studenten die per auto naar West Afrika reizen om vervolgens daar hun stageproject uit te voeren. Zondag 10 februari is de start en we wensen de heren heel veel succes!

Daarnaast heeft Filias zich ten doel gesteld om kandidaten met een afstand tot de arbeidsmarkt te begeleiden naar werk door geheel vrijblijvend ons netwerk in te zetten en te kijken naar kansen en mogelijkheden. Door het financieren van eventuele opleidingen en/of trainingen hebben we met behulp van onze relaties al diverse kandidaten succesvol naar een baan begeleid.  

Wees de verandering die je in de wereld wilt zien - Mahatma Gandhi